Нови мерки во ограничување на движењето

Сподели со своите пријатели

Комисијата за заразни болести и Централниот кризен штаб денеска на состанок утврдиле дека е потребно дополнително зајакнување на мерките, соопшти денеска на прес конференција министерот за здравство Венко Филипче.

Loading...

Тоа значи забрана за движење на граѓани постари од 65 години и деца до 18 години.

Првата група е најризична и со најмногу компликации, а втората група се преносители на болеста.

Во попладневните часови е закажана седница на Владата каде ќе се разгледуваат овие предлози и најверојатно ќе бидат изгласани.

Никола Ивановски


Leave a Reply