Нов удар врз КК Куманово: Казна од 252 илјади денари и почеток на сезона без публика

Сподели со своите пријатели

Како да не беше малку што над 40 навивачи казнија со пендреци, сега Македонската кошаркарска федерација ригорозно го казни Кошаркарскиот клуб Куманово со голба во износ од 124 илјади денари, по различни основи, а репрезентативецот Бојан Трајквски со 128 илјади денари.

bilten-finale

На 70-годишнината од основањето на ККК Куманово, ваквата одлука ја донесе Комесарот за натпреварување, поради како што самиот наведува бројни прекршоци.

odluki-finale

Дополнителна казна за кумановци е одлуката првите два меча од следната сезона на домашен терен да бидат одиграни без публика.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.