Нос, усни, прсти… Што може да укаже на тоа какви се „таму долу“ мажите и жените?

Сподели со своите пријатели

Со набљудување на делови од телото, можно е да се одреди големината и обликот на машкиот и женскиот генитален орган. Исто така, линиите во аголот на окото укажуваат на тоа дека личноста има силни сексуални преференции.

Loading...

Сексот е исклучително важен не само како начин за задоволување на физичките потреби, туку и за обезбедување духовно исполнување и раст и постигнување единство со партнерот на повисоко ниво, а со тоа придонесува за среќата на целокупната заедница.

Овој принцип е основата на древниот кинески систем на познавање на таоизмот, вклучувајќи ги и таоистичките записи за љубов и секс, кои содржат збир на знаења и техники кои можат да го одведат човекот на патот до највисокото ниво.

Ова е нивото на кое сексот може да го стимулира самозаздравувањето, да го зајакне целото тело и да го смени процесот на стареење, а основата на сè е изборот на компатибилен партнер, тврди во неговата книга „The Tao of Love – Ancient Sexological Manual“. д-р. Стивен Т. Чанг, светски познат научник кој студирал и западна и кинеска медицина и кој покрај звањето доктор по медицина, ги носи и звањата доктор по филозофија и теологија.

 

 

Тој вели дека знаењето, методите, техниките и вежбите кои древните народи ги користеле за подобрување на квалитетот на сексуалниот живот се засноваат на дејството на космичките природни закони, а тие важат и за изборот на партнери.

Loading...

Древната мудрост поаѓа од некои навидум безначајни детали, како што се големината и обликот на палецот, што се споредува со големината и обликот на гениталиите кај мажите, или изгледот на устата, кој кај жените наводно зборува за изгледот и големината  на гениталиите.

Исто така, покрај проверката на квалитетот на семејната лоза, споредувањето на лицето и големината на прстите на рацете била една од главните техники што ги користеле родителите во античка Кина за да изберат иден партнер за своите деца.

– Според таоистичката теорија, лицето открива сè и, ако ја знаете техниката на анализа на лицето, врз основа на тоа можете да ја анализирате целосната личност на некого. Со набљудување на големината на делови од лицето и прстите, можно е да се одреди големината и на машкиот и на женскиот полов орган, што е многу важно за сексуалното и целокупното задоволство од врската – вели др. Чанг.

Таа додава дека на жената со длабока вагина и е потребен маж со долг пенис за да постигне совршена хармонија во сексуалниот чин. На жена со широка вагина, пак, и треба маж со дебел пенис. Или, пак, многу мажи избираат жени со плитка вагина за да си го зголемат задоволството во односот, бидејќи пенисот исто така поминува низ друга бариера, матката, но тоа може да биде многу штетно за здравјето на жената.

Сите „погрешни“ комбинации можат да завршат со партнерката незадоволна или нејзиниот однос да биде болен или непријатен, па дури и мажот не може да биде задоволен, иако древната мудрост признава дека не е се само во должина и дебелина, или дека постојат техники и позиции во сексуалниот чин благодарение на кои – со многу вежбање и прилагодување еден кон друг – можеме да ги „нашминкаме“ тие неколку сантиметри.

 

 

Loading...

Линиите во аголот на окото откриваат дека некој има силни сексуални преференции

Но, оние кои си се допаѓаат полесно ќе ги достигнат оние нивоа на задоволство во врската кои можат да делуваат како еликсир на здравје и младост, велат мудреците. Притоа, мажите и жените споделуваат неколку карактеристики во анализата на лицето, врз основа на кои веќе на прв поглед знаете на што сте.

На пример, линиите во аголот на окото укажуваат на тоа дека личноста има силни сексуални преференции и дека е лесно да се пристапи. Колку е поголем бројот на линии, толку е поголема склоноста, а ако ги нема, ќе ви биде тешко да поттикнете личност да направи љубовен чин.

Длабоките линии во близина на устата предупредуваат и на силна сексуална желба, како и на долга и силна брада.

Од друга страна, кога жената избира сексуален партнер, треба дискретно да фрли око на рацете на мажот, прво на палецот, а потоа на носот. Тие зборуваат за обликот на машкиот пенис.

Др. Чанг тврди дека при анализата на женското лице ваквата споредба е уште поинтересна, односно од положбата, големината и обликот на устата, очите и коските на лицето и прстите може да се извлечат двојно повеќе заклучоци за природата и големината на вагината со 90 проценти точност.

 

Loading...

 

Прстите го откриваат аголот под кој стои пенисот

Обликот и големината на пенисот се одредуваат при раѓање, но може да се променат. Една од работите што го поттикнува ова е стискањето и тресењето при мокрење, се тврди во таоистичките текстови.

За силна ерекција потребни се четири видови енергија: енергија на крвта, мускулна енергија, нервна енергија и енергија на коските. Секое нарушување поврзано со мускулите, ментална блокада или болка во коските може да ја наруши ерекцијата.

Додека медицината го гледа проширувањето на крвните садови во пенисот како единствена причина за лоша ерекција, во таоизмот се верува дека тоа може да биде нарушување на споменатите енергии. Науката тврди дека аголот на ерекцијата може да се менува со возраста и дека може да го одреди биолошкото и физичкото здравје на мажот.

Најлесен начин за мерење на аголот на ерекција е да го споредите пенисот во ерекција со дланката на испружените прсти што ги ставате до него. Палецот покажува агол од 45 степени, а малиот агол од 135 степени.

Loading...

Се верува дека мажот до 20 години лесно ќе го достигне аголот под кој му стои палецот, оној во 20-тите ќе се исправи со показалецот, под агол од 60 степени, а оној во 30-тите со средниот прст на 90.

Маж во неговите 40-ти може да смета на аголот на ерекција што е еднаков на аголот под кој е домалиот прст (околу 105 °) и оние над 50 со малиот прст (околу 135 °). Ова не треба да се сфати буквално, туку како показател за биолошката возраст и здравствената состојба.

 

 

Loading...

Еве како да „прочитате“ жена:

Ако жената има мала уста и кратки прсти, таа ќе има мала и плитка вагина (може да се набљудува само устата).

Ако жената има големи и дебели усни, вагината исто така ќе има широка и подебела кожа.

Ако жената има длабоки очи, нејзината вагина исто така ќе биде длабока. Тенките очни капаци на жената укажуваат и на длабока вагина, според таоистичките записи.

Дебелите и месести очни капаци укажуваат на плитка вагина. Ако жената има испакнати очи, вагината ќе биде уште поплитка.

Loading...

Кратковидната жена ќе има длабока вагина.

Големите насолзени очи укажуваат на голема, водена вагина. Таквите жени немаат проблеми со мокрењето.

Жената со голема уста и тенки усни ќе има тесна (мала) и долга (длабока) вагина.

Полните усни или испакната коскена структура укажуваат на еластична вагина која ќе биде влажна, топла и мека. Во сексуалниот однос таа вибрира (трепери), па на мажите може да им биде многу пријатна. Таоистите ја нарекуваат „вагина што зборува“.

 

Loading...

 

Еве како да „прочитате“ маж:

Маж со долг нос и прсти на раката ќе има долг пенис.

Ако прстите на мажот се кратки, ќе биде и пенисот.

Ако носот му е долг, а прстите кратки, или обратно: носот е краток, а прстите долги, ќе има пенис со средна должина.

Loading...

Ако врвот на носот е дебел, тој ќе има дебел пенис, и обратно.

Ако палецот на мажот изгледа како печурка, пенисот ќе има широка глава и тесно тело, што се смета за подобра форма бидејќи во просек им одговара на повеќето жени. Ако палецот е триаголен, надевајте се и на тој облик на пенисот.

Ако мажот има дебели, широки усни, ќе има и голем пенис.