Ноќта помеѓу сабота и недела започнува зимско сметање на времето

Сподели со своите пријатели

Ноќта помеѓу сабота и недела /24 на 25 октомври/, започнува зимското сметање на времето со што стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час назад.

Loading...

Тоа значи дека во 3 часот пополноќ, стрелките на часовникот треба да се вратат на 2 часот така што ќе се спие еден час повеќе.

Зимското сметање на времето почнува последниот викенд во октомври и трае до последниот викенд на март.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.