15.01.2020 09:47

Њујорк ќе ги рециклира новогодишните елки

Facebook Twitter Google+

Јавните комунални служби во Њујорк, најнаселениот град во САД, по Божиќните и новогодишните празници, спроведуваат кампања за собирање дрвја, користени за традиционален новогодишен и божиќен декор.

Илјадници дрва собрани и донесени од околните шуми и паркови ќе бидат рециклирани, а потоа ќе се вратат во природа во форма на компост за градски паркови и ѓубрива за млади, новозасадени дрвја.

Loading...

Комуналните служби собираат новогодишни елки, но само оние изработени од природно дрво, на 2-15 јануари.

Во исто време, беше организирана годишна кампања со која граѓаните ќе можат да ги рециклираат новогодишните дрвја и да земат компост дома и да го користат како ѓубриво за растенија во нивните градини или балкони.

Според организаторите, минатата година биле рециклирани околу 28.000 дрвја.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments