Низа инфраструктурни проекти изминатата година реализирани во Куманово

Сподели со своите пријатели

Низа инфраструктурни проекти во текот на изминатата година беа релизирани на територијата на Општина Куманово, информираше денеска градоначалникот Максим Димитриевски на прес конференција по повод три години од неговиот мандат.

Loading...

Во текот на изминатата година асфалтирана е површина од над 25.000 метри квадратни. Станува збор за улиците:

Улица „1-ва” во Долно Којнаре- 380м2

Крак од улица „11-ти Ноември“- 400 м2

Крак 1 и 2 од ул. „Никола Тесла“ – 300 м2

Дел од улица „Васко Карангелески“ – 960 м2

Пристапен пат со паркинг на излетнички центар Студена Вода – 3 478м2

Населба Средорек  -2 246 м2

Loading...

Улица „Трајко Прокопиев“ во нас. Перо Чичо – 1 515 м2

Улици со опфат помеѓу улица „Доне Божинов“ и булевар „Октомвриска Револуција“, крак 1,2,3,4 и 5 – 796, 84 м2

Улица бр.„150“ во населба Карпош (Рајкова куќа) – 1 871м2

Улица бр.„70“ во населба Карпош (Рајкова куќа) – 1 878 м2

Улица „Доне Божинов“ – 886 м2

Крак  на ул. „Доне Божинов“ – 150 м2

Улица „Јоско Илиевски“, крак 1,2 и 3 и 4 – 2 328 м2

Асфалтирење на индустриска зона Новине во Речица- 2 210 м2

Loading...

Улица „Михајло Пупин“ – 1 516 м2

Улица „10“ во Перо Чичо – 1 644 м2

Улица „441“ во Ајдучка Чешма – 632 м2

Улица „442“ во Ајдучка Чешма – 454 м2

Улица „305“ во Ајдучка Чешма – 716 м2

Улица „307“ во Ајдучка Чешма -1 242 м2

Улица „Благоја Д. Пецаклија“ – 1 422 м2

Бекатонирани се следните улици:

Loading...

Ул. „Београдска“ крак 1 – 281м2

Ул. „Београдска крак“ 2 – 201 м2

Ул. „Франц Розман“ 565 м2

Ул. „Стојан Сликар“ крак 1 и 2 – 684,46 м2

крак од улица „Иво Лола Рибар“  – 127 м2

Излетнички центар Студена Вода – 862 м2

Loading...

Улици во населба Средорек – крак 2,крак 3 и крак 4 – 1 132 м2

Крак од улица „Никола Тесла“ – 460м2

Улици со опфат помеѓу улица „Доне Божинов“ и булевар „Октомвриска Револуција“, крак 1,2,3,4 и 5 – 493 м2

Тампонирани се:

Тромеѓа- 11 400м2

Loading...

Гладно Поље нас. Перо Чичо – 4 800м2

Локален патен правец во с.Брзак во должина од – 10 500 м2

Тампонирање на дел од улица во село Речица   – 2 450 м2

Се врши санација на локален патен правец с.Сопот – с.Сушево – 10 400м2


Loading...

Leave a Reply