Нивоата на реките под декемврискиот просек

Сподели со своите пријатели

Нивоата на сите реки во земјава се под просекот за декември, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Loading...

Драстично е намалувањето на Црн Дрим кај Ложани и на Треска кај Македонски Брод.

Охридското и Преспанското Езеро не бележат поголеми промени од вчера. И таму се под декемврискиот просек.

Мирјана Чакарова


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *