Неверствата се почести за време на празниците: Еве како да ги спречите!

Сподели со своите пријатели

Иако денес се чини дека интернетот (социјални мрежи, форуми и разни форми на преписка и приближување) се местата каде што започнуваат повеќето неверства, новото истражување открива дека новогодишните забави го имаат истиот ефект, особено деловните.

Loading...

Имено, комбинацијата на релаксација со алкохол, заеднички непријател како шефот и гледање луѓе во различно издание, честопати резултира со неверство.

Покрај тоа, секое осмо лице се сомнева во ова како партнер и не верува во неговото однесување под дејство на алкохол.

Мажите се полоши во тоа, тие изневеруваат двапати почесто од жените.

Секој петти признава дека можел да изневерува во таква атмосфера, додека секоја деветта жена го мисли истото, пишува Дејли меил.

Со цел полесно да се справат со тоа, повеќето од испитаниците се држат до тезата „што не знаеш, не боли“ затоа што сметаат дека не можат да влијаат дали ќе изневерат, но дека барем ќе имаат образ да го сокријат и да ја намалат прељубата исклучиво на краткотрајна физичка афера.

Коментирајќи ја студијата, адвокат од британската компанија Вардагс, што го спроведе истражувањето, вели дека секој поединец може да се контролира себеси за да не биде во искушение да изневери преку неколку чекори:

1. Обрнете внимание на количината на алкохол

Loading...

2. Најдете време за дружење и секс со партнер кој ги приближува луѓето и ги одвлекува од мислите

3. Разговор – затоа што измамите се најчести во односите каде комуникацијата е слаба

4. Слобода на партнерот – колку и да звучи контрадикторно, оние што мислат дека имаат слобода во врската помалку изневеруваат. Исто така, не постои вид на контрола што може да спречи неверството ако тоа е нешто што партнерот го посакува.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *