Необични гуми! Goodyear заборавени светлечки авто гуми! (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Американскиот производител на гуми Goodyear еднаш во 60-тите години создаде осветлени автомобилски гуми кои блескаа одвнатре благодарение на сијалиците …
Во раните 1960-ти, вработените во Goodyear Вилијам Ларсон и Ентони Финели работеле заедно за да ги создадат првите неонски гуми за автомобили. Неотан било само поубаво име за уретан, хемиско соединение измислено три децении порано од германскиот хемичар Ото Баер.

Loading...

 

 

За разлика од традиционалните гуми, за кои беа потребни повеќе слоеви гума за производство, како и ткаенина и макотрпен процес, неотанските гуми биле нечисти, меки, одговорни и лесни за правење. Но, придобивките не завршиле тука.

Пневматиците Neotan биле исто така транспарентни, можеле да бидат обоени во разни бои и, како што покажа Гудиар, можеле да бидат опремени и со светла за уникатен визуелен ефект.

Разновидниот материјал му дозволило на Goodyear да направи безжична гума што требало да направи револуција во индустријата и да покаже колку е таа револуционерно, тие дури и ставиле сијалици во гумите додека блескале. Во отворот на тркалата имало 18 минијатурни сијалици, кои возачот можел да ги активира со притискање на копче, а батеријата ги напојувала преку жици.

 

Loading...

 

Како што можете да замислите, светлечките умови привлекле внимание уште во 60-тите години на минатиот век, исто како и денес, и тоа било дел од проблемот.

Луѓето би биле толку расеани од нивниот волшебен сјај што ќе погледнат од патот, а некои возеле преку црвено светло онолку колку што тие блескави гуми ги попречувале во сообраќајот.

Покрај трошоците за производство и одржување на прозрачни гуми за автомобили, кои биле превисоки, практичноста на гумата била сомнителна. По само неколку километри, нечистотијата на патиштата ги покривала гумите со саѓи, што го направило сјајот тотално бескорисен.

 

 

Loading...

Но, пред сè, проблемот бил во безбедноста. Пневматиците Neotan едноставно не се претставија најдобро во дождливи услови и при возење со голема брзина, бидејќи не издржале нагло сопирање поради релативно ниската температура на излевањето на соединението од 250 степени. Затоа, по 10 години развој, Goodyear решиле да се откажат од проектот без никогаш да ги ослободи овие светлечки гуми на светскиот пазар.

„Goodyear“ веројатно можеле да го напраат неотан со прилагодување на формулата и процесот на производство, но тие не сметале дека напорот вредел за нивното време. Веќе имавме докажани гуми, па тие едноставно претпочитале да се откажат од идејата или да експериментираат кратко со такви гуми.

За среќа, сè уште имаме фотографии со уникатни светлосни гуми, како и некои реновирани возила опремени со прототипови осветлени гуми, за да видиме како би изгледала иднината во еден момент или во минатото.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *