Необичен природен феномен – 10.000 громови за 12 часа (видео)

Сподели со своите пријатели

Метеоролошката Опсерваторија во Хонг Конг забележала природен феномен со кој и самите метеоролози биле фасцинирани – 10.000 молњи за 12 часа удриле во тлото на земјата при летна олуја.

До оваа олуја дошло само ден откако во Хонг Конг бил забележан најтоплиот ден, кога живата на термометарот достигнала 37 степени, прв пат од 1969 година.

Досегашниот рекорд е забележан во 2005 годиона кога за 24 часа удриле 9.966 громови во тлото.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.