Нема знаци, туку крвни групи: Јапанскиот хороскоп е нешто сосема поинакво

Сподели со своите пријатели

Скоро 95% од Јапонците одлично знаат која се крвна група, а тоа е една од првите работи кои ги учат како деца.

Околу 40% од Јапанците имаат крва група А, 30% ја имаат нулта, додека Б имаат 20%, а 10% остануваат за оние со АБ крвна група.

Loading...

Секоја крвна група со себе носи одредени специфичности кои одамна биле објаснети во книгите кои и ден денес се меѓу најрподаваните во Јапонија.

Крва група А

Типична личност со оваа крвна група е во брак, има две деца, работи во канцеларија и секогаш секаде пристигнува на време.

Ова а највообичаената крвна група во Јапонија и многумина ја сметаат за најјапонска крвна група. Лицата со оваа крвна група не се премногу емотивни, но работите длабоко ги промислуваат и се држат до задачите кои им се доделени.

Крвна група 0

Типична личност со оваа крвна група работи се за да на другите им покаже дека е подобра од нив.

Лицата со оваа крвна група се лидери. Полни се со самодоверба и можат да го направат она што си го зацртале, се и додека работата може да ја завршат пред да стане досадно.

Крва група Б

Loading...

Типична личност сооваа крвна група сака да се фали и да ги предимензионира работите во цел на романсата.

Т.н. б-лица, се пријатни, себични и неодговорни. Најдобар пример на личност со оваа крвна група се комичарите – тие се забавни, но никој не ги сфаќа сериозно.

Крвна група АБ

Типичната личност со оваа крвна група напорно работи за да го открие пијалокот за нешто многу важно. Во прашања се доста методични, интелигентни и донекаде луди луѓе.

Најголемиот број генијалци ја имаат оваа крвна група, но и психопатите. Тие се близнаци на крвните групи затоа и се поделени и природно на А и Б крвни групи.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *