Неколку кумановски улици денес без електрична енергија

Сподели со своите пријатели

Во текот на денешниот ден без од градот ќе остане без електрично снабдување поради најавени прекини од страна на ЕВН Македонија, информираат од Центарот за управување со кризи.

Од 9 до часот наутро без електрична енергија ќе бидат дел од „Поток серава“, како и улицата „Д. Рибар“, од 7 до 9 електричното напојување ќе биде прикеинато на улицата „Индустриска.“, додека од 9 до 12 без струја ќе останат улиците „Лубе Гочев“, „Киро Фетак“, „Шар Планина“, „Трст“, и „Карл Маркс“.

Од ЕВН Македонија не бележат никакви дефекти, а прекинувањето на електричната енергија се должи на интервенција во електродоистрибутивната мрежа со цел подобрување на квалитетот на услугата кон корисниците.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.