Некои луѓе се родени постојано да изневеруваат, а еве зошто е тоа така!

Сподели со своите пријатели

Според статистичките податоци, половина од браковите завршуваат со развод.

Loading...

Исто така, покажува дека повеќе од 50 проценти од мажите и жените имаат вонбрачни односи.

И според нив, 20 проценти од брачните партнери имаат секс помалку од шест пати годишно.

 

 

Зоолозите и антрополозите веќе една деценија тврдат дека помалку од три проценти од цицачите се природно моногамни и дека моногамијата не е наменета ниту за животните, ниту за луѓето во природата.

Луѓето генерално се стремат кон моногамија затоа што генетски веруваат дека интимноста е попријатна и дека е полесно да се постигне.

Loading...

Физиолошките фактори исто така играат улога.

Луѓето со поголемо ниво на тестостерон може да биде потешко да останат моногамни.

 

 

Современата технологија, како што се интернетот и мобилните телефони, го сменија лицето на моногамијата во последниве години, бидејќи им дадоа на луѓето полесна можност за неверства.

Сексуалниот инстинкт може да се претвори во сопствена предност во моногамна врска, а не против себе, тврдат експертите.

Вродените машки и женски одлики можат да ја направат моногамијата во врската неодолива за обајцата, бидејќи тие ја зголемуваат сексуалната желба, а истовремено го привлекуваат и спротивниот пол.

Loading...

 

 

Жените имаат вродена женственост, што ги прави отворени, ранливи и чувствителни на мажите. И двајцата имаат корист од ова затоа што овозможува подлабоко ниво на сексуално исполнување бидејќи на жените им е полесно откако ќе се отворат и веруваат, а мажот може да и обезбеди заштита и прибежиште.

Во спротивниот случај, ако мажот е нежен, партнерот се чувствува безбедно и сакан со него и се создава врска на доверба. Ако овие улоги се променат, а страста кон личноста на партнерот опстојува, да се остане верен не е толку невозможно.

 


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *