Не го одложувајте алармот кој ве буди наутро, му штетите на организмот

Сподели со своите пријатели

Поради сонливост сигурно често ви се случува кога ќе ви заѕвони алармот едноставно да го одложите. За вас тие одложени пет минути се најдрагоцени, но можат да бидат штетни за вашето здравје.

– Со употреба на оваа опција, вашето срце може да се вознемири и тоа ќе биде некој вид на кардиоваскуларен напад, кој се повторува повеќе пати за многу кракот период. Што повеќе го одложувате алармот, толку повеќе пати ќе доживеете ваков вид на напад, објаснува професорот Метју Вокер од Универзитетот Калифорнија.

Тој предупредува дека поради нашето здравје, би било најдобро да станеме кога алармот ќе заѕвони по прв пат.

– Одложување на алармот, доведува до ситуација во текот на денот да имате помалку енергија. Оваа опција едноставно го злоупотребува вашиот неврен систем, тврди неврологот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.