НАВИСТИНА КРАЛСКИ: Кралот на Саудсика Арабија потрошил 100 милиони долари за летување

Сподели со своите пријатели

Кралот Салман од Саудиска Арабија има свое омилено место за летување, па кон крајот на јули решил да ог посети Тангиер во Мароко.

Тој слетал на аеродромот каде го дочекал премиерот, а потоа се сместил на имот од 300.000 метри квадратни додека персоналот бил сместен во луксузни хотели.

Како и обично, кралот Салман не патува сам, па со него тргнале дури 1.000 луѓе, министри, советници, роднини и обезбедување.

 

Loading...

 

За нив биле резервираи околу 800 соби во луксузни хотели, а изнајмени биле 200 автомобили, иако Салман патува со својот возен парк. Кога тој е во прашање била обезбедена врвна храна од неколку кетеринг компании.

Неговото летување траело месец дена, а според проценките чинело над 100 милиони долари. Имајќи го тоа предвид ова е најспапиот „all inclusive“ одмор на сите времиња.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.