Научници од Израел пронашле јајце од кокошка старо 1.000 години

Сподели со своите пријатели

Израелските археолози пронајдоа недопрено пилешко јајце, старо 1.000 години, за време на ископувањата во градот Јафни.

Loading...

Археологот Ли Пери Гал вели дека ова е многу ретко откритие и во Израел и во светот, пренесува ТАСС.

„Фрагменти од лушпа од јајце секогаш се интересни да се најдат, но целото јајце е уникатен случај. Внатрешноста на лушпата, која е во одлична состојба, ќе ни овозможи да извлечеме ДНК”, додава Гал.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *