Наскоро доаѓаат 118 нови емотикони, а меѓу нив е и еден долгоочекуван

Сподели со своите пријатели

Фановите на емотиконите ќе се израдуваат на веста дека наскоро доаѓаат дури 118 нови емотикони, а меѓу нив е и еден кој долго се чека.

Loading...

Имено, Emojipedia на X ја објави веста дека конзорциумот Unicode официјално го потврди Emoji 15.1, што значи дека новите емотикони треба да пристигнат на сите дигитални уреди во текот на следната година.

Серијата од 118 нови емотикони вклучува шест сосема нови концепти, четири нови родово неутрални семејни комбинации на емотикони и 108 нови верзии на шесте постоечки емотикони за личности во насока.

Шест сосема нови концепти за емотикони вклучуваат хоризонтално и вертикално тресење на главата, феникс, кафеава печурка, скршено тенџере и долгоочекуваните емотикони од лимета.

Имено, до сега за изразување на овој емотикон се користеа емоџи од лимон и зелен квадрат.

И ако се прашувате зошто емотиконите од лимета се толку важни, еве го одговорот.

Што претставува емотиконите од лимета?

Настрана од очигледното, емотиконите од лимета претставуваат свежина или претпочитање за храна и пијалоци со цитрус.

Покрај тоа, ова е популарен симбол за лежерно дружење, било на приватна забава или вечерно излегување, а изразува и чувство на љубомора.

Loading...

Ете, сега знаете…