Нарачал вино од 300 евра, а испил од 5.150, откако келнерот отворил погрешно шише

Сподели со своите пријатели

Наместо шише вино од 300 евра, еден гост во ресторан во Манчестер уживал во шише кое чини неверојатни 5.150 евра, затоа што еден од вработените во ресторанот на неговата маса донел погрешно вино.

Loading...

Иако цената е се за вистинските љубители на вино, овој гостин секако имал ретко исксутво да пие прескап пијалак. Нарачал шише „Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalanda“, а наместо тоа добил „Chateau le Pin Pomerol“, откако едне од вработените во ресторанот случано ги измешал шишињата од иста берба, т.е. од 2001 година.

Не само што ресторанот не му го наплатил пијалакот на муштеријата, кога е забележана грешката, туку не го отпуштиле менаџерот кој ги измешал шишињата.

Приказната бргу се раширила на Твитер, па ресторанот добил одличен бесплатен маркетинг.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *