Направете ги овие 5 нешта и ќе бидете многу посреќни на работа

Сподели со своите пријатели

Ако сте среќни на работа, ќе бидете повеќе задоволни и во животот воопшто, но, ако не ја сакате вашата работа или се чувствувате незадоволни поради некоја причина, треба да направите промени.

Loading...

Многу луѓе остануваат на работа што не им одговара и се помируваат со дека сметајќи дека на никој не му се допаѓа неговата работа, но ако не можете веднаш да ја промените работата, треба да го промените ставот затоа што таму поминувате осум часа пет дена во неделата, пишува Your Tango.

Иако можеби ви изгледа невозможно да бидете среќни и да работите таму каде што работите, треба да се обидете да ги примените следниве пет совети.

1) Станете на десната нога

Според една студија, начинот на започнување на денот влијае на вашето ниво на задоволство и на вашите перформанси во текот на денот.

Оние што биле посреќни и посмирени наутро најчесто останувааѕ во тоа расположение цел ден, додека луѓето со лошо расположение се чувствуваа полошо.

Размислувајте позитивно за вашата работа или сторете нешто што ве прави среќни пред смената, така што ќе бидете повеќе расположени да одите на работа.

2) Автоматизирајте ги задачите што не ви се допаѓаат

Loading...

Ништо не е пофрустрирачко од извршувањето задачи во кои не уживате. Сепак, постојат неколку работи што ќе треба да ги направите, додека одредени задачи можат автоматски да се решат користејќи голем број на алатки и услуги.

Многу работи што само ви одземаат време ќе се завршат, така што ќе можете да се посветите на она што сакате да го направите.

3) Насмевнувајте се

Дали некогаш сте се обиделе да се измамите себе си и да бидете сигурни дека сте среќни?

Еден од најдобрите начини да го направите ова е да се насмеете на луѓето. Кога некој во вашата канцеларија ќе разговара со вас, насмејте се и прашајте го како е.

Насмевка во ходникот кон сите што ги среќавате, па тој ќе ви се насмевне, правејќи веднаш да се чувствувате подобро и пооптимистично.

4) Започнете го денот со најтешка задача

Многумина ги оставаат на крај најтешките задачи, така што нивното постоење им врши притисок.

Loading...

Затоа, најтешко е да се заврши тоа веднаш откако ќе пристигнете на работа, така што остатокот од денот ќе ви биде попријатен и порелаксиран и поопуштен.

Покрај тоа, во споредба со сите други задачи, тие ќе изгледаат многу полесно, така што ќе можете да ги завршите побрзо и со повеќе елан.

5) Развијте пријателства на работа

Добро е за продуктивноста и ефикасноста при работа ако сте фокусирани само на она што го правите и не се обидувате да се дружите со колегите, но тоа не е здрав пристап.

Потребни ви се пријатели на работното место. Оние што се дружат со луѓе на работа повеќе уживаат во нивните смени и се позадоволни од она што го прават.

Според некои истражувања, луѓето се 50 проценти позадоволни на работното место ако имаат барем еден колега со кого сакаат да се дружат.


Leave a Reply