НАМА Куманово првопласирана по остварен промет на Македонска берза

Сподели со своите пријатели

Трговската седмица на Македонска берза за хартии од вредност започна со 52 реализирани трансакции, преку коишто беше остварен промет од 12.2 милиони денари.

НАМА Куманово се најде првопласирана по остварен промет со истргувани 2.709 акции по цена од 1.200 денари по акција.

Втора на листата е Алкалиод со просечна цена по акција од 5.097,60 денари и истргувани 503 аакции, а следува НЛБ Банка со 2,1 милион денари и 298 акции. Веднаш зад неа Комерцијална Банка со промет од над милиони денари.

извор: денар.мк

[wpdevart_like_box profile_id=”1414421878780055″ connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”big” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.