Највисокиот брачен пар во светот – заедно имаат 423 сантиметри

Сподели со своите пријатели

Сун Мингминг (33) и неговата сопруга Су Јан се највисокиот брачен пар во светот. Заедно се високи 423 сантиметри.

Loading...

Парот кој влезе во Гинисовата книга на рекорди за 2016 година, се запознал на Националниот кинески спортски фестивал во 2009 година.

Четири години подоцна, на четврти април 2013 година, ракометарката и кошаркарот го изговориле судбоносното „да“.

Сун Мингмин е висока 236 сантиметри, а неговата сопруга Су Јанд 187 сантиментри.

666559_1_ff

  • Многу добро знаеме со какви тешкотии се соочуваат високите луѓе. Проблем е возењето во автомобил или авион, креветите во хотелите се прекратки – вели Сун.

Тој има и совет за добар брак:

  • Никој не е совершен, па затоа е неопходно секојдневно да си пружаме подршка едни на други.

Едно е сигурно. Воопшто не е лесно да се живее со толкава височина.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.