Најубавиот начин на сечење пица (фото)

Сподели со своите пријатели

Популарната пица обично се сече на четири или осум еднакви делови, но изгледа дека цело време тоа сме го правеле погрешно.

Имено, новата математичка формула пристигнува од британскиот универзитет каде математичарите пресметале дека во совршени размени можете да го исечете вашето омилено јадење.

Тоа е направено така да бидат среќни и оние кои не сакаат да ја јадат кората на пицата и оние кои повеќе ја сакаат средината со останатите додатоци.

Очиегледно е дека за Џоел Хадли и Стефана Ворслеја пицата е сериозна работа, па предложиле неколку верзии на сечење на пицата за да секој биде задоволен од своето паре.

Работата е во тоа да се сече по закривена геометрија во форми на непарни броеви страници.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.