НАЈТОЧНИОТ ХОРОСКОП ВО СВЕТОТ: Древниот календар на Маите!

Сподели со своите пријатели

Астролошките знаци на Маите се поделени на 19 хороскопски знаци во астролошкиот систем што ги развиле античките Маи.

Loading...

ЧЕН: Од 2 до 21 јануари

Луѓето родени во знакот Чен се ноќни птици и повеќе сакаат ноќ од ден. Времето пред самрак и пред зори е вистинското време за вас и тогаш имате најголема сила во вас.

Во тој период се чувствувате најдобро, а потоа најмногу забавувате. Имате природна склоност кон лунарна енергија.

Вашата кардинална насока е свртена кон запад и западот за време на медитацијата може да биде од голема корист за вас.

ЈАКС: 22 јануари до 10 февруари

Сите родени во знакот Јакс имаат афинитет кон оние лица кои исто така се родени во знакот Јакс. Венера е вашата владејачка планета, а вие сте по природа нежни и љубовни.

Започнете ја вашата способност за градење мир за да внесете хармонија на сите луѓе околу вас. Тоа е одличен подарок што го имате, да бидете чувар на мирот во овие времиња и можете да направите добро дело во светот. Вашата кардинална насока е Југ.

Loading...

 

 

САЦ: од 11 февруари до 2 март

Луѓето родени во знакот на Сац имаат афинитет кон времето од денот, односно тие најдобро функционираат од зори до мрак. Обожавате утра и тогаш се чувствуваат најдобро.

Обидете се да размислите и да извршите нови задачи во текот на утринските часови, бидејќи голема мудрост за вас доаѓа токму тогаш. Вашата кардинална насока е Север.

Жабата е моќно животно за вас. Значењето на жабите е дека тие се лесно прилагодливи при некои промени. Жабите можат брзо и лесно да се движат од една во друга фаза.

Прифатете ги промените што доаѓаат во вашиот живот. Вашата сила е во промената.

Loading...

KEХ: од 3 март до 22 март

Секој што е роден во знакот на Кех ја обожава природата и природната рамнотежа. Можете, со вашите напори и активности, да помогнете во враќањето на природниот поредок на нашата планета.

Имате енергија на оган и црвената боја претставува сила за вас. Медитацијата во шумата ќе ви помогне да ја развиете својата природна сила. Вашиот свет е на исток, а вашето животно тотем е нежен и благороден елен.

МАК: 23 март до 11 април

Личностите родени во знакот на Мак се една од најголемите мистерии на астролошките знаци на Маите. Значењето на вашиот знак е помалку јасно дефинирано отколку со другите астролошки знаци.

Макот е мистерија и ве прави добра личност. Дадете се од себе кога браните некој близок вас. Зборот што го опишува вашиот знак е исто така затвореност, што уште еднаш укажува дека криете нешто или дека сте повлечени.

Слободното време често го поминувате во размислување и медитација. Ако одвоите време за себе и да бидете далеку од другите, ќе откриете тајни. Вашиот број е 3. Број 3 се смета за број на божество, рамнотежа и завршување.

 

Loading...

 

КАНКИН: 12 април до 1 мај

Поголемиот дел од времето го поминувате на сонце медитирајќи, затоа што тогаш ви е најлесно да излезете со нови идеи и заклучоци.

Доколку е можно и доколку се појави можност, пробајте да медитирате во пештера или барем посетете ја пештерата и тогаш ќе откриете што всушност значи мир и тишина.

Вашето животно тотем е куче, особено жолто куче. Кучињата се добро познати по својата лојалност, но помалку позната црта на кучињата е дека тие исто така поседуваат неверојатна внатрешна сила.

Loading...

МУВАН: 2 мај до 21 мај

Оние лица родени во знакот на Муван имаат афинитет кон оган и вода. Прифатете ги овие два елементи. Особено за време на бура кога огнот и водата се присутни во форма на дожд и молња. Бурата ви дава дополнителна сила.

Вашиот животен тотем е бувот, кој е познат и во Мајами како Моан птица. Бувовите имаат исклучителна можност за гледање. Според Маите, бувовите се пророци кои можат да ја откријат вистината за нив.

Пакс: 22.05 до 10.06

Родените во периодот на Пакс го поседуваат тотемот на животното Јагуар. Јагуарот е многу важно животно за културата на Маите. Тие претставуваат лидерство. Вашата лична сила е како силата на водачот на една нација.

Loading...

Прегрнете ја оваа моќ и ќе забележите како ве следат луѓе кои ве следат. Исто така, кога ќе зацртате нешто, само одите напред како стрела додека не го постигнете тоа. Користете го тапанот во животот. Тоа ќе ви донесе стабилност во животот. Вашиот елемент е пареата, мешавина помеѓу земја, вода и оган. Комбинирајте ги овие три елементи во животот.

 

 

КАЈАБ: 11 јуни до 30 јуни

Loading...

Родените во знакот на Кајаб имаат природна склоност кон Месечината и духовни напори. Најверојатно ќе се најдете како го барате длабокото значење на зборот Месечина. Желката е вашето животно тотем.

Желките се длабоки во културата на Маите како носители на античката мудрост и носители на земјата. Како што е познато, желките се многу бавни, па затоа сакате да правите сè полека и со претпазливост.

КУМКУ: 1 јули до 20 јули

Луѓето родени во астролошкиот знак на Кумку имаат потреба огромното мнозинство од своето слободно време да го поминат во природа. Вашиот животен тотем е крокодил. Крокодилите имаат дарба за преживување, време и трпеливост.

Крокодилите се само еден од неколкуте животински видови кои го преживеале мезозојскиот период кога исчезнале повеќето влекачи и диносауруси. Имате моќ на долговечност и стабилност.

Не прифаќате промени лесно, но доаѓа период кога сакате сами да промените нешто.

Loading...

ВАЈЕБ: 21 јули до 25 јули

Вајеб е период од само 5 дена во годината, за разлика од другите симболи на Маите каде опсегот е 20 дена. За време на периодот Вајеб, природниот баланс на Маите бил нарушен. Тоа било време кога другите сили дошле на земјата и кога духовите шетале на земјата.

Да се ​​родиш во овој знак не значи дека нема да имаш среќа во животот. Ова значи дека веројатно имате силна врска со другиот свет и во други области. Обидете се да го прифатите тоа.

 

Loading...

 

ПОП: 26 јули до 14 август

Луѓето родени во знакот на поп се лидери. И јагуарот и шефот се на моќни позиции во културата на античките Маи. Можете да донесете јасни визии и насоки за оние луѓе што се наоѓаат во вашето опкружување.

Вашиот подарок е да ги водите луѓето околу вас и да бидете нивен водач. Имате афинитет кон земјата, како и кон медитацијата, што ќе ви помогне да го подобрите лидерството. Исто како јагуар, сакате работите да одат брзо.

ВО: од 15 август до 3 септември

Луѓето родени во знакот на Во имаат многу заедничко со астролошките знаци на Маите Чен и Сац. Најмногу мудрост имате после еден час после самрак и пред првите сончеви зраци.

Како и кај Сак, тотемот на животното е жаба. Како жаба, можете да скокате од едно на друго ниво. И, тоа ви овозможува да работите повеќе различни работи. Веројатно сте мистична личност која бара скриени мудрости и мистерии.

ЗИП: 4 септември до 23 септември

Луѓето родени во астролошкиот знак на Маите „ЗИП“, имаат силни афинитети кон елементите на воздухот и огнот. Вашата сила е како јачината на еленот, а во исто време тоа е вашиот животински тотем.

Еленот е симбол на благодатта и поврзаноста со шумата. Елен знае како да биде благороден водач во шумско опкружување. Прифатете ја енергијата и благородноста што ја поседувате и обидете се да ги искористите на вистински начин. Вашата сила лежи во црвената боја.

 

 

ЗОТЗ: од 24 септември до 13 октомври

Ако сте родени во знакот на Зотз, имате два животни тотеми, риба и лилјак. Интересно е што едниот има можност да се движи слободно во воздухот, додека другиот може слободно да се движи во вода. Воздухот и водата се елементи кон кои имате силни афинитети.

Лилјакот е многу чувствително животно и ја користи својата моќ со помош на интуиција, чувствителност и можност за гледање преку илузии. Рибите претставуваат свесност и длабочина.

Loading...

Тотемите од животински риби и лилјаци се комбинираат за да ви дадат длабока интуиција која не е достапна за повеќето луѓе.

Тзец: од 14 октомври до 2 ноември

Луѓето кои се родени под овој астролошки знак се многу особено приврзани за два елементи: земја и небо (ветер, воздух). Веројатно ве фасцинира небото и ве интересираат сите работи погоре.

Воздухот е елемент на менталната енергија, а земјата е елемент на практичност. Помеѓу овие две имате и дарба да ја испитате секоја ситуација, многу лесно можете да откриете дали некој ве лаже.

Тоа е одличен подарок и треба да го прифатите и да го искористите на најдобар можен начин.

Ксул: 3 ноември до 22 ноември

Луѓето родени под знакот на Ксул се тесно поврзани со животинскиот тотем на кучето. Кучето е многу важно животно за Маите. Маите верувале дека кучињата ќе ги водат во следниот живот, кога куче ќе помине покрај нив.

Loading...

Како резултат, луѓето родени во овој хороскопски знак поседуваат некои кучешки црти како лојалност, сила и посветеност. Кучињата можат да ви помогнат да се ослободите од стравот од смрт.

ЈАКСКИН: 23 ноември до 12 декември

Секој роден под овој астролошки знак на Маите има врска со богот на сонцето на Маите, Ах Кин. Тој ги обезбеди и заштити од темнина, суша и болести. Родените во овој период се природни исцелители.

Овој знак има една лоша страна, а тоа е сомневање. Ах Кин беше познат по тоа што предизвикува сомнеж и неодлучност. Научете да им верувате на вашите одлуки и на одлуките на луѓето околу вас.

 

 

Loading...

МОЛ: од 13 декември до 1 јануари

Родените под овој знак се поврзани со кардиналните елементи на водата. Тие велат дека можат да направат „дождот да започне да паѓа“. Вашиот животен тотем е јагуар.

Јагуарот е едно од најмоќните животни во културата на Маите и тие ја претставуваат мистеријата на шаманите и моќта на лидерството.

Имате афинитет за обете овие улоги и вашиот живот може да ве одведе на патот на духовниот водач.


Leave a Reply