Најстарата гимнастичарка во светот – има 90 години и прави чуда на разбој (видео)

Сподели со своите пријатели

Германката која некогаш се занимавала со гимнастика и денес негува голема љубов кон овој спорт.

Loading...

Џоана Куас е родена пред 90 години во Хохенмулсен и таа е најстарата гимнастичарка во светот.

Дека многу се разликува од своите врсници, зборува и фактот што наместо по цел ден да седи и да се жали на болки, Џоана своето време го поминува на разбој.

Неа ја забележала и комисијата на Гинисовата книга на рекорди, која и доделила титула „Најстар гимнастичар во светот“.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.