Најголемата љубов се случува на оваа возраст или никогаш

Сподели со своите пријатели

Математичарка и професорка на Универзитетот во Лондон, д-р Хана Фрај, успеа да пресмета во кој период од животот има најголеми шанси да сретнете вистинска љубов.

Loading...

Таа дошла до заклучок дека е многу веројатно дека на возраст меѓу 27 и 35 години, ќе сретнете идеален партнер, личност која ќе ви одговара повеќе од било која со која сте биле претходно. На пример, ако сакате да стапите во брак пред 40-та година од животот, а започнавте врска со 15 години, веројатно нема да го пронајдете идеалниот партнер до 27-та година.

 

 

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Болни шимпанза се лекуваат сами со лековити билки

Најголема веројатност е дека вистинската љубов ќе се случи од 27 до 35 година.

Д-р Фрај во своето истражување се потпираше на математички обрасци, статистика и алгоритми, вклучувајќи ја и она што таа го нарече „оптимална теорија на стопирање“ Нејзината теорија го поврзува човековото однесување со математиката, но нагласува дека љубовта секогаш ги надминува бројките.

Математиката не лаже, но ниту срцето. Значи, ако сте нашле некој со кого мислите дека можете да го поминете животот пред 27-та година, тоа не значи дека тој не е вашата вистинска љубов.

Loading...