Најевтиниот лек за настинка кој се користи 100 години: Сите го имаме дома!

Сподели со своите пријатели

„Лекувањето“ на настинки и вирусни заболувања со сода бикарбона било популарно во Америка пред 100 години.

Loading...

Иако овој бел прав не може да се класифицира како лек, докажано е дека помага при бројни проблеми, не само за здравјето.

Одамна е познато дека одржувањето на балансирана pH на крвта е многу важно за силен имунитет и заштита од болести. А еден безбеден и евтин лек кој може да помогне е сода бикарбона.

Во далечната 1924 година, американскиот лекар Волни С. Чејни, во една статија за медицинската употреба на сода бикарбона, опишал како помага во заштитата од настинка и грип.

 

 

Докторот Чејни открил како тоа се покажало преку пракса, и дека и самиот имал многу успех во „лечењето“ на пациентите со настинка и грип со сода бикарбона.

Loading...

Според него, оние кои го алкализирале телото ретко добивале грип, а оние кои се заразиле, доколку веднаш почнале со „терапија“, имале благи симптоми.

А студиите исто така покажаа дека луѓето кои земале сода бикарбона биле позаштитени од болести, додека оние кои не земале имале поголема веројатност да бидат болни.

Тој не исклучил дека зад дијагнозите „настинки“ и „грип“ се кријат некои други вирусни настинки.

Еве како настинката и грипот се „лечат“ со сода бикарбона од д-р Волни С. Чејни:

 

 

1 ДЕН: 6 пати 1/2 лажичка сода бикарбона во чаша ладна вода во интервали од приближно 2 часа.

Loading...

2 ДЕН: 4 пати 1/2 лажичка сода бикарбона во чаша ладна вода во редовни интервали.

3 ДЕН: 2 пати 1/2 лажичка сода бикарбона во чаша ладна вода наутро и навечер, а потоа земајте 1/2 лажичка сода бикарбона во чаша ладна вода секое утро додека не исчезнат симптомите на настинка.

Напомена: Пред преземање на било какви чекори првин консултирајте се со вашиот лекар!