Најдебелото момче во светот има 10 години и 192 килограми (фото)

Сподели со своите пријатели

Десетгодишниот Арја Перман од Индонезија, бил приморан да се испише од училиштето поради гојазност затоа што не е во состојба да се движи.

Арја Пермана од западниот дел на островот Јава има пет оброци дневно кои се состојат од ориз, телешко и зеленчук, а неговата марка Рокаја тврди дека и покрај тоа непрестано е гладен иако секој оброк може да засити две возрасни личности.

Kao sultan (Foto: Facebook printscreen) 

Станал толку гојазен што родителите биле прнудени да го отпишат од училиште затоа што не можел да се движи. Облечен е во ќебе затоа што сета облека му е премала.

Gejmer (Foto: Facebook printscreen) 

Родителите на оваа момче кое тежи 192 килограми се одлучиле на екстремни мерки, но многу експерти тврдат дека наглото намалување на внесувањето на храна може да му го загрози животот.

Priprema kupke (Foto: Facebook printscreen) 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.