Начинот на кој се потпишувате открива нешто многу интересно за вас

Сподели со своите пријатели

Можеби ви делува необично, но начинот на кој се потпишувате за вас зборува многу повеќе од што можете да замислите.

Loading...

Графологија е наука која се занимава со проучување ракописи, може да ја протолкува секоја наша напишана буква, затоа што тоа е наша лична карта и сведошство за нашиот каактер.

За да дознаете нешто повеќе за себе, земете првин пенкало и хартија. потпишете се како што тоа обично го правите, а потоа фрлете се на описите подолу.

Ако потписот влече со буквите надолу и не пишуваш со полно име и презиме, значи дека си помалку песимистична личност

Доколку се потпишуваш само со име, тогаш си конзервативен.

 

 

Loading...

Го подвлекуваш потписот? Тоа вели дека си горд на себе.

Потписот кој завлекува на десната страна ја покажува твојата екстровертност.

Ако е читлив и јасен, значи дека си скромна личност.

Нечитко напишаниот потпис вели дека си мистична личност.

Едноставноста означува самоувереност. Секаде сакаш да оставиш своја трага.

Претежно големи букви значат дека си самоуверен, што некогаш дури преминува и во ароганција.