Начинот на кој го сипувате пивото може да биде причината за надуен стомак

Сподели со своите пријатели

Ако имате проблеми со надуеноста, постои голема шанса еден од главните виновници да биде ладното пиво.

Loading...

Начинот на кој го сипувате пивото може да биде причина поради која изгледате подуено.

Пивото е добро за срцето и бубрезите, но не претерувајте!

Универазлно рпифатениот начин на спиување е малку да ја накривите чашата и полека да го сипате пивото и да направите што помалку пена на врвот.

Но, судејќи според експертот за пиво, Макс Бакер, цело време погрешно го сипуваме пивото.

Тој тврди дека со избегнување на пената, јаглеродниот диоксид во пивото нема каде „да оди“ и останува заробен во пивото.

Искористете го пивото за отстранување дамки

Секој пат кога ќе земеме голтка пиво, сиот тој гас завршва во нашиот стомак, а во случај со него да конзумирате и грицкате кикиритки, работите може да станат уште полоши.

Loading...

Храната го „вознемирува“ пивото во стомакот и тоа започнува да испушта јаглерод диоксид кој требало да биде исфрлен во чашата, и доведува до чувство на надуеност.

Климатските промени можат да влијаат и врз пивото

Всушност, вкупната количина на ослободен гас може да биде и до 2,5 пати повеќе од количината на пивото кое сме го испиле.

Наместо внимателно сипување, Макс објаснува дека најдобар начин за сипување пиво е на почетокот полека да ја наведнете чашата и нагло да сипете пиво за да се ослободи јаглеродниот диоксид.


Leave a Reply