На полноќ започнува предизборниот молк

Сподели со своите пријатели

На полниќ започнува предизборниот молк кампњата која тројцата кандидати за претседател ја спроведоа во изминатите 20 дена.

Loading...

Утре ќе гласаат 1.640 лица во казнено-поправните домови и лицата кои се во притвор, седум внатрешно раселени лица, како и 3.583 немоќни и болни кои за тоа претходно барање доставиле до општинските изборни комисии.

Гласањето утре и задутре, на денот на изборите започнува во седум и ќе трае до 19 часот.

Право на глас на изборите ќе имаат 1.808.131 граѓани, а ќе се гласа на вкупно 3.480 избирачки места во 80 општини и Градот Скопје, како и на 32 гласачки места во странство.

Првиот круг од изборите ќе се реализира в недела, а вториот две седмици подоцна, односно на 5ти мај.

Ова се шести претседателски избори од осамостојувањето на државата.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *