09.11.2015 11:58

На пет години зборува девет странски јазици и „чита мисли“ (видео)


Петгодишниот Рамзес Сангино од Лос Анџелес, кој има синдром на саванта, зброува девет странски јазици и без мака решава комплицирани математички задачи.

Во снимките објавени на интернет се гледа дека момчето на две години научило јапонски, а на руски почнал да зборува уште порано – со нешто повеќе од година дена возраст.

loading...

Неговата мајка Никси Сангино друи тврди дека нејзиниот син има телепатски способности.

Еден од новите видео записи прикажува како петгодишникот на глас ги изговара броевите на картите кои Никси претходно ги избришала.

Според зборовите на неурологот Дајан пауел од Харвард, која имала можност да го запознае Рамзес, неговите способности се навистина неверојатно, но би било претерано да се заклучи дека тој може да чита мисли.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments