На овие места заборавете на selfie stick

Сподели со своите пријатели

Се повеќе музеи, забавни паркови и спортски стадиони ја забранија употребата на популарните selfie stick, верувајќи дека тие претставуваат ризик за безбедноста.

Loading...

Така на пример, организаторите на овогодинешниот турнир Вимблдон, selfie stick-овите ги ставила во група со ножеви, солзавци и дрога.

Употребата на популарните „стапови“ за мобилни телефони кои се користат за да се фати подобар кадар, ги забрани и најголемиот европски забавен парт – „Европа парк“ во Германија, затоа што представувале безбедносен ризик.

Ги забранил и американскиот Институт Смитсонијан, а истото го напарвиле и неколку големи музеи во Бостон, Њујорк и Лос Анџелес.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.