На ова куче му пукале во главата, но она што се случило е скоро неверојатно

Сподели со своите пријатели

Кучето Сарџи има година дена, а пронајдено е среде улица со рана од куршум покрај слепоочницата, искршена шепа и хипотермија.

Човекот кој го пронашол мислел дека е мртво, но кога го повлекол во намера да го отстрани, Сарџи ја кренал главата.

– Неверојано е среќен што е жив, вели Сара Ериксон од Центарот за животни „Норт Вудс“.

Loading...

Кушрумот кој го погодил Сарџи се заглавил помеѓу ‘рбетот и градите, па ги промашил сите витални органи. Кучето е оперирано, а куршумот засега ќе остане таму каде што е.

– Страшно е и тажно да знаеме дека таму некаде постои некој кој на ова прекрасно куче може да му направи нешто такво, вели таа.

Сарџи има уште шест недели за заздравување, а многу заинтересирани семејства се јавиле сожелба да го усвојат.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.