На одмор во Бугарија од денеска со ПЦР тест

Сподели со своите пријатели

Од денеска граѓаните на Северна Македонија, Србија, Албанија, Косово, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Молдавија, Израел и Кувајт можат да влезат во Бугарија за туристички цели со негативен ПЦР тест, направен во последните 72 часа, соопшти вчера Министерство за здравство на Бугарија.

ПЦР тест не е потребен за лица кои пристигнуваат во Бугарија од земји членки на ЕУ, Велика Британија, земји од Шенген, како и од Алжир, Австралија, Канада, Јапонија, Мароко, Нов Зеланд, Руанда, Република Кореја, Тајланд, Тунис, Уругвај.

Loading...

Тие не подлежат и на 14-дневен карантин.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *