На кој дел од телото треба да нанесуваме парфем за да трае подолго?

Сподели со своите пријатели

Моќта на парфемот не треба да се потценува. Може да ги допре нашите емоции и да ни помогне да формираме спомени, како кога мирисаме колачиња, кои не враќаат во кујната на нашата баба.

Loading...

„Кога парфемот има способност да предизвика емоции, тој станува дел од нашите животи. „Таа станува дел од личноста со која другите не поврзуваат“, изјави новинарката и авторка Клер Бингам за Vogue. Кога ќе го пронајдете вашиот мирис, се чувствувате непобедливо и имате можност да го задржите вашиот мирис во собата дури и кога ќе го напуштите.

Многу луѓе знаат кога доаѓате по мирисот на парфемот што го користите, особено ако е впечатлив за сетилата.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Самсунг повторно е на прво место според бројот на продадени телефони

 

 

Парфемите се прскаат на растојание од 2 до 4 сантиметри, два, три или четири пати поради времетраењето на мирисната нота. Во зависност од тоа каде се нанесува парфемот, може да трае цел ден или да се распрсне за кратко време.

Парфемот е најдолготраен кога е најконцентриран. Откако ќе го најдете вашиот парфем, важно е да знаете каде да го испрскате, за неговата нота да биде реална и долготрајна на вашата кожа.

Loading...

Парфемите се прскаат на пулсните точки бидејќи ослободуваат топлина

Овие области помагаат полека да се ослободуваат аромите во воздухот во подолг временски период.

Експертите истакнуваат дека најдобро е парфемот да се прска на зглобовите и зад колената. Не треба да се изостави ниту нанесувањето парфем на дамките зад ушите.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Зошто банани не треба да јадете за појадок?

 

 

Како да го пронајдете вистинскиот парфем за себе

Пред да отидете во најблиската парфимерија, треба да знаете зошто е важно да пронајдете мирис. Пред се, тие ја подобруваат вашата привлечност, а се неопходни во вашата секојдневна рутина.

„Парфемите се наш потпис и дел од она што сме. „Ако сте личност која сака да носи парфем само за себе или сакате да го најавите своето присуство со вашиот мирис, сигурно не сте подготвени да излезете од дома без парфем“, изјави Максим Пуленк, експерт за нега на убавина.

Pрскањето мириси кога пробуваме мирисна нота не е лесна задача. Неопходно е да знаете каков парфем сакате и барате. Не треба да пукаат повеќе од два или три мириси кога го барате вистинскиот.

Loading...
ПРОЧИТАЈТЕ И:  Босанец се сретна со мечка и настана урнебесна снимка која го насмеа Балканот (ВИДЕО)

Колку е поголема концентрацијата, толку поопојниот мирис, толку посилен и подолго трае. Долготрајните парфеми се поскапи.