На кафе со Мартинијан Кириловски (видео)

Сподели со своите пријатели

Кумановац с’с изванредан глас, што растура на шоу „Звезде Гранда“ и дечко кој свак викенд ги пуни кумановски локали, се сложи да ги отвори врата на свој дом за екипу на Кумановски Муабети, и отворено да поразговара за свој наступ и свои идни планови.

Loading...

Да, тој е наш Мартинијан Кириловски.

Мартинијан има 18 године и учи у Гимназију,  а с’с свој глас успеја да га освои срце на Куманово и да покаже дека наш град поседуе таленти од светски размери.

Покрај успеси на такмичења од тип на „Звезде Гранда“, Мартинијан има освоено и две награде. Трето место на „Макфест 2013“ и награда за најдобар дебитант на „Охрид Фест 2014“.

11003332_10203994746725902_2024186422_o

За тој како се е снашја за време на наступ, што можемо да очекуемо од њега и што га мотивира у живот, нема много да објаснуемо, пошто можете и сами да дознаете од интервју што Мартинијан се сложи да га даде пред објектив на Кумановски Муабети.

Интервју е намерно направено на кумановски зашто ми, кумановци си га ценимо свој дијалект.

Loading...

 


Leave a Reply