На американската лотарија се чека добитникот на 1,3 милијарди долари

Сподели со своите пријатели

Државната американска лотарија „Powerball“ објавила вест дека следната добивка ќе биде рекордна и ќе изнесува неверојани 1,3 милијарди долари.

Имено, откако оваа сабота, немало добивка на премијата од 950 милиони долари, истата е зголемена.

Со оглед дека никој не ги освои неверојатните 947,8 милиони долари, добивката се зголеми на 1,3 милијарди. Наредното коло од лотаријата ќе се одржи на 13-ти јануари – се наверува во соопштението.

За да го освоите овој џекпот, треба да погодит ешест броеви. Од тие шест, последните мора да биде „Powerball“ број.

Инаку, за големата наградата во трка се 44 држави, Вашингтон и две американски територии.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.