МВР: За 24 часа се регистрирани само бегалци од Сирија и Ирак

Сподели со своите пријатели

Вкупно 714 странски државјани, од кои 500 државјани на Сирија и на 214 државјани на Ирак, побарале потврди за поднесување на барање за признавање право на азил во текот на изминатото деноноќие, јавува МВР.

Во текот на вчерашниот ден, МВР нема издадено потврди на државјани на Авганистан.

До Секторот за азил не се поднесени барања за признавање на право на азил, јавува МВР во дневниот извештај од ПТЦ Гевгелија. 

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.