МВР: Во текот на вчерашниот ден се регистрирани вкупно 2. 895 бегалци

Сподели со своите пријатели

Како што соопштува МВР, во текот на вчерашниот ден, издадени се потврди на вкупно 2.895 странски државјани, од кои најбројни за пријавени  потврди се државјаните на Сирија-1.368, Авганистан–765 и Ирак-762.

Во периодот од 19 јуни до вчера, издадени се потврди на вкупно 380.152 странски државјани, додека до Секторот  за азил не е поднесено    барање за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

Од започнувањето на издавањето на потврдите до 28 декември, Секторот  за азил се поднесени 84 барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.