МВР: Нови 2. 462 регистрирани бегалци без побарано право на азил

Сподели со своите пријатели

Како што информира Министерството за внатрешни работи, во текот на вчерашниот ден,   издадени се потврди на вкупно 2.426 странски државјани, од кои најбројни се државјаните на  Сирија – 995, Авганистан – 815 и Ирак – 616

Loading...

Во периодот од 19 јуни заклучно со вчера, издадени се потврди на вкупно 341.920 странски државјани, додека до Секторот  за азил не е поднесено    барање за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

Од започнувањето на издавањето на потврдите до 15.12.2015 година до Секторот  за азил се поднесени 83 барања


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.