МВР: Нови 1.667 регистрирани бегалци и две барања за азил

Сподели со своите пријатели

Како што информира МВР, во текот на изминатото деноноќие, на ТЦ Гевгелија,  издадени се потврди на вкупно 1.667 странски државјани, од кои најбројни за регистрација биле државјаните на Сирија – 786, Авганистан – 411 и Ирак-470.

Во периодот од 19 јуни заклучно со вчерашниот ден, издадени се потврди на вкупно 384.481 странски државјани, додека до Секторот  за азил поднесени   се две барање за признавање на право на азил

Од започнувањето на издавањето на потврдите до 30.12.2015 година до Секторот  за азил се поднесени 86 барања за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.