Музика против несоница: Слушајте ги овие 4 нумери за подобар сон

Сподели со своите пријатели

Музиката има влијание врз нашите емоции, било да се позитивни или негативни.

Loading...

Некогаш нè расплакува, другпат нè враќа во некое поминато време, потоа може и да не орасположи, а може и да ви помогне полесно да заспиете.

Песните кои можат да успијат се избрани со по 60-80 „битови“, односно удари во минута, а тоа е и истиот ритам со кој работи срцето додека заспиваме.

Со помош на ваквата музика го наведуваме телото да се релаксира и да ги синхронизира срцевите отчукувања со ритамот на звуците. Со тоа се намалува крвниот притосок и полесно заспиваме.

Постојат дури и музички албуми со музика која успива, а ние ви предлагаме четири нумери кои можете да ги додадете на вашата листа:

 

Clair de Lune

 

Loading...

 

Canzonetta Sull-aria

 

 

Nocturne in E flat Major Op.9 No.2

 

Loading...

 

The Boxer

 


Leave a Reply