Музеј Куманово го најави отварањето на модна ревија за современи модни трендови

Сподели со своите пријатели

Во големата сала на НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев”, утре /25 септември/, со почеток во 19:30 часот ќе биде отворена изложба ”Современата мода инспирирана од модните трендови на 50, 60 и 70 – тите години од 20 -тиот век”.

Loading...

Овој проект е во реализација на НУ.-Музеј – Куманово,чиј автор е м-р.Анита Ѓорѓиеска и ќе бидат прикажани делови од градска носија карактеристични за периодот 50, 60, 70-тите години на 20 век.

Дизајнерите на новото време м-р.Александар Рашковиќ и м-р. Филип Митевски, својата инспирација ќе ја пронајдат во истоимента мода за креирање на новата колекција Celebrity bird ( Славна птица).


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.