Мртво момче станало на својот погреб, побарало вода и повторно легнало во ковчегот

Сподели со своите пријатели

Се уште се трага по објаснување за случајот кој го шокирал целото семејство, но и јавноста. Станува збор за Келвин Сантос, двегодишно момче од Бразил кое починало во болница, додека се лекува од тешко воспаление на белите дробови.

Loading...

 Целиот настан се случил во почетокот на јуни 2012 година кога започнала погребната церемонија, додека во еден момент момчето „се разбудило“ и побарало чаша вода.

Сите биле шокирани, затоа што поминале веќе 20 часа откако лекарите го прогласиле за мртво двегодишното момче.

Антонио Сантос, татко на момчето за Дејли Мејл изјавил дека сите започнале да врескаат и се надевале на чудо. Но, чудото сепак го немало.

Кевин само повторно легна, како и претходно. Не можевме да го разбудиме. Тој повторно беше мртов – вели во својата изјава таткото на момчето.

Тој го одвел својот син во болница, каде детенцето било прогласено за мртво. Размислувал да ја тужи болницата затоа што сметал дека неговиот син не бил лечен на адекватен начин. Иако поминало доста време од овој случај.

И натаму се бараат објаснувања, а во меѓувреме се појавиле и некои теории за тоа што се случило на погребот.

Се наведува дека би можело да станува збор за т.н. Лазаров комплекс, кој името го добил по приказната за оживувањето на Исус од страна на Лазар.

Имено, во поединечни случаи, телата на пациенти кај кои не постои забележана мозочка активност можат да реагираат со движења, а медицината тврди дека во тие случаи се работи за комуникација која оди низ ‘рбетниот мозок така да се работи за рефлекси движења.

Loading...

Единствен медицински забележан пример кога некој пациент повторно се подобрил откако не била забележана никаква невролошка активност во неговиот мозок е случајот со 59 годишната Велма Томас која се разбудила откако била исклучена од апаратите кои ја одржувале во живот во болницата Вирџинија, САД.

Дали нешто слично се забележало и тука, засега останува енигма.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.