Можете ли да ја решите оваа навидум лесна детективска задача?

Сподели со своите пријатели

Оваа детективска загатка ќе ја тестира вашата интелигенција и способност да направите логички заклучоци. Кој го ограбил сефот од овие тројца крадци?

Loading...

Загатката гласи на следниов начин:

Жената била на забава, а кога дошла дома видела дека и е провален сефот и дека нема пари. Таа веднаш повикала полиција и тие нашле три лица за кои постои сомневање дека го сториле ова дело: Амар, Тарик, Иван.

– Амар рекол дека легнал со сопругата во 23:30 часот.

– Иван рекол дека играл карти со своите пријатели цела ноќ.

– Тарик рекол дека играл видео игри од 00,00 – 1:00 часот.

Врз основа на нивните одговори, полицијата заклучила кој е виновен за ова дело.

Како? Кој е провалникот?

Loading...

Ако ви треба помош, решението е тука.

 

 

Точниот одговор е Тарик.

Иако никаде не пишува дека полицијата му рекла кога се случил грабежот, тој бил многу прецизен со времето. Имено, тој изјавил дека играл видео игри од 00,00 до 1,00 часот, што се совпаднало со времето на провалата.

Исто така, Амар и Иван имаат сведоци: сопруга и пријатели кои можат да го потврдат нивното алиби.


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *