МОЖЕ ЛИ ПРОМАЈА ДА НЀ „УБИЕ”: Докторот открива тајни за најголемиот страв!

Сподели со своите пријатели

Не живеете на Балканот ако никогаш не сте ја слушнале реченицата – промајата  ме уби, а иако е познато дека Балканците не се плашат речиси од ништо, ние секојдневно наидуваме на „страв“ од оваа појава.

Loading...

– Устата може да се искриви, да се одземе дел од телото, може да влијае и на мускулите , ова се само дел од нештата што можат да се случат доколку седите на промаја.

Меѓутоа, меѓу нас ретко има храбри луѓе кои се имуни на оваа појава, па можат да ја издржат кога дува од сите страни.

– Секогаш сум на промаја и не се плашам. Не сум слушнал дека навистина убила некого досега – се пошегува друг човек и додава дека се е работа на навика и верување.