Момче во Ирак родено со три пениси: Лекарите тврдат дека тој е единствениот во светот

Сподели со своите пријатели

Момче од Ирак е првото во светот што се роди со три пениси, тврдат лекарите. Момчето има ретка состојба наречена трифалија, која досега не била пријавена.

Loading...

Лекарите од северот на земјата, близу Мосул, веруваат дека тие први објавија детална студија за човечката трифалија. Бидејќи само еден е функционален, другите два – кои израснаа од коренот на „вистинскиот“ пенис, биле хируршки отстранети.

Момчето имало три месеци кога било откриено дека има три пениси, а засега не е познато како тоа не било забележано при раѓањето, пренесува Сан.

 

 

Лекарите велат дека едно од пет до шест милиони момчиња се раѓаат со повеќе од еден пенис, и дека во светот се регистрирани околу 100 случаи на дифтерија – два пениса.

Момчето со курдско потекло е прв случај на трифалија, според Меѓународниот весник за хирургија.

Loading...

Имало и друг случај од 2015 година, но тој никогаш не бил потврден бидејќи не било објавено никакво истражување за тоа во медицинско списание.

Момчето добро се опоравува од операцијата, а лекарите сè уште не можат да ја објаснат причината за овој деформитет.


Leave a Reply