Младите веќе не уживаат во сексот!

Сподели со своите пријатели

Истражувачите од каанадскиот Универзитет Њу Бранквик дошле до податоци дека повеќе од три четвртини од млажите мажи и жени се борат со некој вид трајни и вознемирувачки проблеми со сексуална природа.

Професорката по психологија анкетирала околу 400 мажи и жени измеѓу 16 и 21 година, а истражуваењето започнало затоа што открила дека студентите во голем процент посетуваат лекари поради проблеми со ерекцијата.

Најчестите проблеми биле сексуалното незадоволство, еректилната дисфункција кај машките, додека кај жените најчест проблем било тоа што не можат да доживеат оргазам.

На самиот почеток на врската сексуалниот живот кај младите е интересен и пријатне, но откако започнавме да следиме, забележавме дека со текот на времето се јавуваат сексуални проблеми со кои се соочуваат – истакнува таа и додава дека причината за загриженост е незаинтересираноста во сексот и болката.

Како еден од виновниците за овие проблеми се наведува порастот на порнографијата.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.