Младите на ДПСМ и „Српски вез“ организираат спортски хепенинг на градскиот плоштад

Сподели со своите пријатели

По повод Денот на спортот, 6-ти април, прогласен во знак на сеќавање на првит емодерни олимписки игри одржани во 1896 година во Атина, Младинската организација на ДПСМ заедно со Културно-уметничкото друштво „Српски вез“ од Куманово организираат спортско-културен хепенинг на градскиот плоштад во Куманово.

Со најмладите граѓани на Куманово и со сите кумановци ќе се дружи една од најдобрите ракометарки на ЖРК „Вардар“ и репрезентативка на Република Србија, Андреа Лекиќ.

Настанот започнува во 12 часот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.