Мистеријата сè уште останува: 14-годишно девојче кое дало оглас за чување деца, а потоа исчезнало засекогаш!

Сподели со своите пријатели

Во 1974 година, во малиот град Бурлингтон, во Њу Џерси, 14-годишната Маргарет Елен Фок исчезна без трага откако ги рекламираше своите услуги за чување деца во еден локален весник.

Loading...

Откако го поставила огласот, Маргарет Елен повикала човек кој се идентификувал како „Џон Маршал“. Човекот рекол дека му треба бејбиситерка и двајцата се допишувале некое време, бидејќи човекот постојано го менувал денот за кој му требала бебиситерка. На крајот, тој рекол дека ќе ја собере Мари Елен со црвен Фолксваген. Маргарет Елен им оставила порака на своите родители каде тргнала и се качила во автобус до блискиот град Маунт Холи, Њу Џерси, друг мал град оддалечен 11 милји. Нејзината помлада сестра одела со неа до автобуската станица во Бурлингтон и сведоците ја забележале Маргарет Елен во Маунт Холи во близина на автобуската станица, ова се нејзините последни видувања.

 

 

Бидејќи не се врати од бизнисот со чување деца, семејството на Маргарет Елен повикале полиција. Бројот што Џон Маршал и го дал на Маргарет Елен било утврдено дека припаѓа на телефонски штанд во самопослуга во Лумбертон, Њујорк. Маунт Холи е помеѓу Бурлингтон и Лумбертон.

Набргу откако Маргарет Елен исчезнала, човек започнал да се јавува во куќата на Фок. Полицијата ги слушала овие повици додека повикувачот барал откуп за Маргарет Елен. Човекот на телефон рекол: „10.000 долари може да биде многу леб, но животот на вашата ќерка е прелив.“ Во 2019 година, ФБИ го исчисти аудио-записот од машки глас и го објави во јавноста со надеж дека ќе најде правда за Маргарет Елен.

Другите родители во областа Бурлингтон се јавиле по исчезнувањето на Маргарет Елен и рекле дека нивните деца неодамна добиле сомнителни лажни понуди за работа.

Loading...

 

 

Две години откако Маргарет Елен исчезнала, се појави еден човек кој тврдел дека е Џон Маршал, човекот кој ја киднапирал Маргарет Елен и гласот на телефонското снимање. Понатамошната истрага утврди дека човекот лаже и дека признанието е измама.

ФБИ се уште го гони киднаперот на Маргарет Елен. За „долгата меморија“ на ФБИ во истрагата за студени случаи и наградата од 25.000 американски долари што тие сè уште ја нудат, помошникот специјален агент Џозеф Денахан во соопштението за јавноста за 2019 година рече дека заедницата на која свечено и служиме ветува дека ќе продолжи со сите одржливи можности во интерес на правдата. Ние разбираме дека во случаи на исчезнати лица, особено оние кои вклучуваат деца, некој близок или семејство од друга страна страдаат од секојдневна болка затоа што нема заклучок. Се надеваме дека овој обновен напор ќе донесе резултати што би можеле да му дадат на семејството Маргарет Фок чувство на затвореност.

 

 

Loading...

Во 2019 година, ФБИ работеше и со експерти за да се создаде фотографија со која Маргарет Елен Фок денес изгледа како жена во педесеттите години:
Браќата и сестрите на Маргарет Елен се уште се живи, а некои сè уште живеат во Бурлингтон.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *